Pick & Pack

Onze tassen

De buitenkant van alle Pick & Pack tassen is vervaardigd uit gerecycled polyester en vegan leer. Ons gerecyclede polyester bestaat uit 90% hergebruikte plastic waterflessen genaamd RPET (Recycled Pet Bottles). In vergelijking met gewone polyester stoffen heeft dit materiaal een 70% lager energieverbruik, 86% lager waterverbruik en 75% lagere ecologische voetafdruk. Het wordt vervaardigd door onze betrouwbare partner in Azië. De onderkant van de Pick & Pack tassen en enkele details zijn gemaakt van vegan leer. Voor dit leersoort wordt geen dierlijke producten gebruikt bij de productie en het heeft minder impact op het milieu.

In een paar stappen het recyclingproces van plastic fles tot Pick & Pack tas:

O Verzamelen en sorteren
De eerste stap in het recyclingproces is altijd het verzamelen van het plastic materiaal dat wordt hergebruikt. Het plastic wordt gereinigd en gesorteerd, afhankelijk van het eindproduct.

O Wassen en formaat wijzigen
Voordat het verder wordt verwerkt, wordt het plastic gewassen en alles wat niet van plastic is gemaakt, wordt verwijderd. Daarna volgt het versnipperen of granuleren van het plastic afval tot kleine onderdelen.
 
O Samensmelten
Bij het mengproces worden kleine plastic deeltjes fijngemalen en samengesmolten tot plastic balletjes. Deze balletjes kunnen vervolgens worden gebruikt bij de productie van nieuwe plastic producten.
 

O Spinnen, weven en naaien
De plastic balletjes worden opnieuw gesmolten, vervolgens geëxtrudeerd en tot draad gesponnen. De draad wordt geweven tot stof en bedrukt met het door ons ontworpen artwork. Vervolgens wordt de stof aan elkaar genaaid tot een sterke, functionele en coole Pick & Pack tas.

 

JE WATERFLES KRIJGT NU EEN NIEUW LEVEN ALS JE FAVORIETE PICK & PACK TAS!