Wobbel

Duurzaamheid en oorsprong

Oorsprong hout

Ons hout komt van streng gecontroleerde plantages, waarbij herplanting gewaarborgd is. Ons beukenhout komt van Europese FSC gecertificeerde plantages. Voor Wobbels met speciale houtsoorten gebruiken we tussenlagen van FSC Europees beukenhout en zorgvuldig geselecteerde toplagen van FSC gecertificeerde en gangbare houtsoorten van binnen en buiten Europa. Daarnaast gaat de buigerij zeer efficient met z'n grondstoffen om en wordt afval tot een minimum beperkt. Zo wordt er geen gas, maar resthout gebruikt voor het verwarmen van de ruimten en de persmallen.

Oorsprong vilt

Ons EKO wolvilt is gemaakt van het best verkrijgbare natuurlijke vilt van een lokale leverancier. Het is door de natuur gekleurd. Ons unieke geperste vilt voor de Wobbel Pro, Starter en 360 is voornamelijk gemaakt van gerecyclede frisdrank flessen, tussen de 10 en 20 petflessen per Wobbel.

Oorsprong verpakking

Onze verpakkingen zijn volledig vervaardigd van gerecycled en recyclebaar karton en komen van een lokale leverancier. Het logo wordt aangebracht met duurzame inkt die het recycle-proces niet in de weg staat.

Eigen werkplaats

Alle Wobbels worden vervaardigd in Europa en afgewerkt in Nederland. Ze vertrekken na kwaliteitscontrole vanuit onze eigen werkplaats in Amersfoort, waar we werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.